Olej ten możemy również wykorzystywać jako samodzielny kosmetyk.

Olej kokosowy jest olejem pochodzenia roślinnego a jego właściwości są nieprawdopodobnie uniwersalne. Bardzo często stosowany jest w kuchni, natomiast olej kokosowy w szeroko pojętej kosmetyce posiada coraz więcej swoich zwolenników. Jego niezwykle bogate właściwości pielęgnacyjne ceni coraz więcej dziewczyn, jak również panów. Kosmetyki, które w składzie mają ten olej działają natłuszczająco, nawilżająco oraz nawilżająco. Osoby mające suchą skórę są jego fankami. Olej ten można również stosować jako kosmetyk samodzielny. Doskonale nadaje się do zmywania makijażu, ponieważ doskonale rozpuszcza różnego typu kosmetyki kolorowe oraz świetnie pielęgnuje cerę. Olej ten zastosowanie ma również jako krem do przesuszonych rąk a także skórek wokół paznokci. Po jego użyciu nawet najmocniej przesuszone dłonie poczują niesamowitą ulgę. Będziemy też stosować go jako balsam nawilżający. Po jego użyciu skóra jest o wiele bardziej odżywiona a także natłuszczona. Też włosy cenią sobie właściwości tego oleju, ponieważ używany systematycznie kilka razy w czasie tygodnia znacznie poprawi stan i kondycję włosa. Wystarczy aplikować go na całe włosy i zmyć go po upłynięciu myślę, że najlepiej kilku godzin (jeżeli pragniemy można zostawić go na swoich włosach na całą noc). Olej ten jest niewątpliwie produktem, który każda dziewczyna powinna mieć w swoich kosmetykach.

Zobacz więcej: Olej kokosowy w kosmetyce – zastosowanie

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *